110305 Tidak Ada Sekatan Lagi , JYJ dari TVXQ Bersaing Menjadi Multi-Entertainers

Walaupun masalah undang-undang saat ini dengan bekas agen mereka SM Entertainment, JYJ akhirnya melihat lampu hijau dalam kegiatan hiburan mereka. Namun walaupun sekarang sekatan daripada mereka untuk muncul dalam siaran TV telah dibatalkan, maka masih memerlukan banyak masa untuk JYJ mempersiapkan debut prestasi mereka di TV. Namun rasa rindu peminat untuk melihat mereka terubat apabila ketiga mereka active dalam kareer lakonan.
Tahun lalu Park Yoochun terlibat dalam drama ‘Sungkyunkwan Skandal’, dan berkat kejayaan dari drama ini banyak antara fans adalah dari pelbagai usia, dia mula menerima banyak tawaran berlakon dalam drama . Park Yoochun saat ini sedang dipertimbang untuk menjadi pelakon utama dalam drama baru MBC  ‘GoodBye Miss Ripley (Good Bye Miss Lovely)’ yang sekarang ini sedang di tengah-tengah persiapan dan akan keudara pada bulan Jun. Setelah selesai penyelarasan dari jadwal syuting, film drama dijadualkan untuk bermula pada bulan April atau Mei.
Sementara itu Kim Jaejoong dapat dilihat melalui home theater tahun ini. Dia akan berlakon dalam sebuah drama epik dijadualkan untuk melakukan siaran di pertengahan tahun ini, berjudul ‘Han Ban Do’. Dia disebut-sebut sebagai calon berpotensi dan jika itu memang disahkan, dia dijadualkan untuk berkerjasama bersama pelakon Jang Dong Gun dan pelakon Ha Ji Won.
Sementara itu Kim Junsu membuktikan dirinya sebagai bintang baru di pentas muzikal. Dia telah menunjukkan kekuatan tiket yang sangat besar/baik dalam muzikal pada tahun lepas dalam ‘Mozart!’ Sekarang ini ‘Tears Of Heaven’. Tidak menghairankan, drama pengeluaran syarikat telah memerhatikannya selama ini. Walaupun terdapat rumor/gossip mengatakan Junsu mendapat tawaran berlakon dalam drama telah berleluasan tapi nampaknya Kim JunSu sekarang ini akan fokus pada kegiatan muzikal buat masa ini.

Credit: News Donga
trans: srilovejyjdiaries.wordpress.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under JYJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s