YunHo Adakah Anda berpura-pura TIDAH BERSALAH atau hanya LURUS BENDUL!!???

(ANALISIS) Pertama !!!- YH mengatakan “Aku tidak tahu ketiga-tiga members mengemukakan tuntutan”

Dalam penampilannya dalam program Korea baru-baru ini, Yunho mendakwa bahawa dia “tidak tahu ketiga-tiga members mengemukakan tuntutan” (Sumber: Nate News)

Banyak fans JYJ yang sudah menyaksikan seluruh proses ini mengetahui bahawa ini adalah bohong. Ini adalah bukti-bukti yang membantah kenyataan seperti itu.

Bukti # 1. KESEMUA LIMA MEREKA PADA AWALNYA MERANCANG UNTUK MENINGGALKAN SM
[Dari sebuah rencana di Sports Nichi pada tarikh 1 Januari 2010 – sumber: Link]

DBSK dibubarkan …. Apakah dua members yang lain  tidak mempunyai drive(*sorry yg ni takberapa faham) untuk penampilan mereka di Kouhaku Uta Gassen (红白 歌 合 戦)?

(omitted)(Dihilangkan)

Menurut seorang wakil dari SM Entertainment Korea, hubungan antara Yunho, Changmin (yang telah memutuskan untuk tetap dengan syarikat) dan Jaejoong, Yuchun, dan JunSu (yang mengajukan tuntutan meminta pencabutan/pembatalan kontrak mereka dengan SM), tidak dapat dipulihkan. Lima ahli muncul di Kouhaku Uta Gassen untuk kedua kalinya dalam dua tahun dan menyanyikan lagu hit mereka, “Stand by Me.”.TETAPI ,tidak seperti Jaejoong dan dua ahli lain (Yoochun dan Junsu) yang bernyanyi secara anthusiastically, Yunho dan Changmin jelas tidak mempunyai keberanian/pendapat yg sama. Bahkan, Changmin tidak mengucapkan selamat tinggal pada penonton dan tidak ingin menoleh untuk melihat members yg lain.

[Sebagai catatan, ini juga membantah dengan kenyataan Yunho bahawa “Aku bernyanyi dengan sebaik yg mungkin kerana saya tidak mahu menerima bahawa ini mungkin penampilan terakhir kita” – Sumber: Nate News].

(omitted) (Dihilangkan)

Sementara itu, Avex, syarikat rakaman Jepun untuk THSK, dan SM telah berbicara tentang menyelesaikan masalah ini, namun menegaskan bahawa pembubaran kumpulan itu tidak dapat dielakkan. single mereka “Break Out!” yang dikeluarkan bulan ini kemungkinan besar akan single menjadi single terakhir mereka, dan setelah itu akan menerbitkan/mengeluarkan album terbaik pada 17 Februari.

kontrak Avex dengan SM tidak berakhir sampai Novemeber, dan ada kemungkinan bahawa tiga anggota akan mengadakan kegiatan sebagai kumpulan baru setelah [keluaran Tohoshinki best album pada bulan Februari]. Namun, menurut salah satu rep, “Ogos lalu, semua lima ahli berkomunikasi/berbincang niat mereka untuk meninggalkan SM, sehingga mereka semua mempunyai keyakinan yang sama pada fikiran mereka. Kita tidak boleh sepenuhnya mengecualikan kemungkinan yang kelima akan datang bersama lagi dan meneruskan kegiatan mereka. ”

Bukti # 2. KESEMUA LIMA MEMBERS,BUKAN HANYA JYJ,AWALNYA DIRANCANG MENINGGALKAN SM
[Dari wawancara dengan peguam yang mewakili JYJ Sejong pada tarikh 3 Disember, 2009 – Sumber: Link]

Q: Apakah anda tahu siapa DBSK ?

A: “(tertawa) ini tidak dapat dilaporkan tapi … saya tidak tahu wajah mereka. Mereka mengatakan kepada saya bahawa mereka akan datang menemui saya dan saya menghabiskan sepanjang pagi menghafal seluruh wajah mereka dengan melihat video muzik dan gambar di komputer saya. Saya terus keliru antara Changmin dan Jaejoong, tapi malangnya (?) Changmin tidak muncul. ”

[Ini menunjukkan bahawa peguam, pada kenyataannya, diharapkan semua LIMA ahli untuk tampil di pejabatnya, membuat keperluan untuk menghafal wajah KESEMUA LIMA ahli adalah diperlukan]

Bukti # 3. KESEMUA LIMA MEMBERS,BUKAN HANYA JYJ,AWALNYA DIRANCANG MENINGGALKAN SM
[Couple talk JS & YH di “All About DBSK Season 3” – ]

JS: Kami telah… terutamanya kebelakangan ini telah bercakap banyak tentang masa depan kita,kan?

YH: Ya, memang. Kami telah berbicara tentang banyak perkara.

JS: Kami terutama berbicara banyak tentang masa depan DBSK, dan pertama, kita bahkan tidak perlu bicara mengenai DBSK harus selalu bersama ….

Oleh itu adalah sesuatu yang jelas dan apa semua ahli mengakui, dan itu benar-benar lucu bagi kita untuk bahkan debat mengenai topik itu, tapi saya sangat berharap semuanya akan berterus seperti sedia kali.

Kami akan terus maju … dan di tengah semua ini, saya yakin Yunho mempunyai peranan terbesar dan bertanggung jawab atas bahagian terpenting

[JunSu merujuk khusus untuk Yunho dan menyarankan bahawa ia mempunyai peranan terbesar dalam tuntutan yang akan datang …) “yang bertanggung jawab atas bahagian yang paling penting ….”]

… Dan jika kita tetap seperti ini, saya fikir DBSK akan menjadi kumpulan yang  bertahan sangat lama dan saya benar-benar ingin menjadi seperti itu …

Tapi saya kira ini lebih sukar dari apa yang saya pikirkan. Kami tidak pernah goyah di titik (tinggal bersama sebagai DBSK), tapi aku mendapatkan pemikiran bahawa hal ini mungkin sukar dalam pekerjaan kami.

[JunSu mengisyaratkan bahawa tinggal bersama sebagai DBSK dan aktiviti DBSK terus untuk waktu yang lama mungkin sukar dilakukan di SM Entertainment]

Saya mendapatkan perasaan seperti itu, tapi saya pikir kita boleh melakukannya dalam situasi kita saat ini [“itu” merujuk pada tuntutan]. Mungkin sesuatu yang kita harus berterima kasih, tetapi kita telah melihat banyak.

Ini benar-benar menjadi kekuatan besar bagi kami dan saya pikir itu membolehkan kita untuk mengembangkan fikiran/berfikiran lebih luas.

Seperti yang anda lihat, wawancara ini sangat menunjukkan bahawa Yunho cukup sedar rancangan Junsu meninggalkan SM dan, pada saat itu (setelah semua, dia tidak tampak bingung sama sekali dengan kenyataan Junsu sangat sugestif), bersetuju dengan keputusan Junsu .

Bukti # 4. AYAH YH MENYATAKAN BAHAWA DIA TAHU JYJ AKAN PERGI(MENINGGALKAN SM).

[Dari kenyataan rasmi yang dibuat oleh ayah YH’s pada tarikh 1 November 2009 – ]

Article berikut adalah surat rasmi dari ayah YH’s, mendakwa bahawa JYJ meninggalkan SM Entertainment semata-mata kerana pelaburan mereka dengan sebuah syarikat kosmetik.

Namun, kita tahu bahawa mahkamah baru-baru ini memutuskan bahawa syarikat kosmetik tidak bertanggung jawab atas sengketa SM & JYJ’s (Creabeau didapati tidak bertanggung jawab, saman yang dikemukakan oleh SM terhadap Creabeau dibatalkan /berakhir) sekali lagi membuktikan hal ini “kenyataan rasmi” sama sekali tanpa dasar/sebab yang kukuh.

Namun, apa kenyataan ini membuktikan bahawa ayah YH dan para ahli cukup menyedari maksud tiga anggota ‘untuk meninggalkan SM Entertainment.

[Translation, Box 1] Dua anggota menyedari kebenaran di balik [tuntutan members ‘melawan/mendakwa SM Entertainment].

“Kebenaran” di sini adalah merujuk pada penglibatan tiga anggota dalam perniagaan kosmetik tertentu. Sekali lagi, dari keputusan mahkamah terkini, kita tahu bahawa “kebenaran” bukanlah kebenaran sama sekali,ia adalah palsu. Namun, kenyataan ini membuktikan fakta bahawa dua ahli menyedari daripada tiga members mengemukakan tuntutan, apapun mungkin alasannya.


[Translation, Box 2] Setelah Presiden Kim Youngmin meninggalkan bilik dan hanya orang tua DBSK yang tinggal,salah seorang ayah Jaejoong, Yuchun, atau JunSu, mendakwa bahawa “kita tidak akan lagi berhenti bekerja dengan SM.” Ayah Changmin dan aku cuba meyakinkan orang tua yang berasa di situ, tapi pandangan mereka adalah syarikat.

Di sini, ayah Yunho kemudian mendakwa bahawa selama pertemuan, salah satu orang tua dari Jaejoong, Yuchun, atau JunSu mengatakan dia dan ayah Changmin bahawa mereka tidak akan bekerja dengan SM Entertainment (konon kerana perniagaan kosmetik mereka, tetapi kita sudah tahu bahawa mahkamah telah memutuskan bahawa tuntutan para ahli telah TIDAK KARENA perniagaan-perniagaan mereka). Sekali lagi, ini membuktikan bahawa ayah YH dan CM (dan kita hanya boleh beranggapan bahawa dua ahli tahu jika ayah mereka tahu) menyedari tuntutan tersebut sebelum diajukan di mahkamah.

Kredit: DC TVXQ Gall
Trans & Analisis: withJYJ

Malay trans: srilovejyjdiaries.wordpress.com

 

Advertisements

2 Comments

Filed under Luahan hati~~~

2 responses to “YunHo Adakah Anda berpura-pura TIDAH BERSALAH atau hanya LURUS BENDUL!!???

  1. aisyah

    gosshhh T.T everything so errrr dam* now.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s