110225 Fans Cipta Internet Stesen Radio JYJ Akan Disiarkan Pertama Kali Pada 3Mac

Internet stesen radio yang dibina oleh fans JYJ sudah selesai dan akan mula ditayangkan pertama kalinya pada tarikh 3Mac di negara itu.

Menurut seorang pegawai dari stesen radio internet JYJ didedikasikan untuk menyiarkan lagu-lagu JYJ’s, radio akan aktif pada 3 Mac pukul 8 malam selama lebih daripada dua jam lamanya.

Dalam penayangan pertama, setiap hari dalam satu minggu khusus akan dihiasi dengan momen perayaan footages Jaejoong, Yoochun, Junsu dan teman-teman dari berbagai bidang seperti pelawak, pelakon, penyiar, penyanyi, dan pelakon teater. Sebuah video muzik fanmade mengandungi gambar JYJ-istimewa yang sudah dihantar dari fans di seluruh dunia juga akan dikeluarkan.

Setelah episod siaran pertama, stesen radio dijadualkan untuk beroperasi selama 1 jam dan boleh diakses dari pelbagai negara.

Rangkaian siaran JYJ ditubuhkan sebagai stesen siaran swasta yang didedikasikan untuk JYJ oleh fans, untuk sekitar peminat sementara telah bekerja sama untuk mempromosikan laman web serta merekrut semua kakitangan yang diperlukan untuk menjalankan radio internet termasuk web designer, DJ, dan penulis dari semua negeri.

Kerana konflik dengan bekas syarikatnya;SM Entertainment, kegiatan penyiaran JYJ’s telah cukup banyak terganggu, beberapa peminat prihatinan. Stesen radio internet’fanmade’  ini adalah sebuah contoh yang menunjukkan pengaruh besar dari sebuah fanbase yang kuat dan mengejutkan pelbagai pihak.

kredit: Osen
trans: srilovejyjdiaries.wordpress.com/

Advertisements

Leave a comment

Filed under JYJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s